Çekirdeksiz Üzüm Çeşitleri Nelerdir?
Üzümler asma şekilde yetişir ve ülkemizde bolca bulunur. Üzüm hem yaş olarak hem de kuru olarak tüketilir ve bireylerin farklı lezzetler elde etmesine yardımcı olur. Üzüm çeşitlerine göre farklı kullanım alanları vardır. Her üzüm kurutulmaz ya da farklı şekillere dönüştürülerek tüketilir. Üzüm çeşitlerinin kullanım şekillerine göre sofralık, kurutmalık, şaraplık, pestil, pekmez, şıra ya da sucuk elde etmek için ayrılır.
Sofralık üzüm çekirdeksizdir. Trakya ilkeren üzümleri koyu renkli ve etlidir. Pembe gemre üzümü iri yapılı, orta yoğunlukta asmalardadır. Yalova incisi üzümleri orta büyüklükte, sarı ve çekirdeklidir. Cardinal üzümleri koyu renkli, büyük yapıda ve çekirdeklidir. Hamburg misketi üzümü koyu renkli sık yapıda ve çekirdekli üzümler arasındadır. Birçok çeşidi olan üzüm yaş ve kuru şekilde güvenle tüketilir. Organik, taze ve hijyenik koşullarda üretilen çekirdeksiz üzüm pestil.net üzerinden güvenle satın alınabilir. Yetiştiği bölgeden direkt gelen üzümler hijyenik koşullarda kurutulur ve özenle paketlenerek tüketici ile buluşur.
Çekirdeksiz Üzüm Faydaları
Çekirdeksiz sarı üzümler yaş ve kuru olarak tüketildiğinde vücuda birçok yararı bulunur. Özellikle sindirim problemleri yaşayanlar ve tatlı krizleri yaşayanlar dengeli, düzenli şekillerde çekirdeksiz üzüm tüketmelidir. Çekirdeksiz sarı üzüm faydaları şunlardır:
Çekirdeksiz Üzüm Nasıl Kurutulur?
Taze, organik çekirdeksiz üzümler yağlı kağıt üzerine alınmalı ve mümkünse aralıklı olacak şekilde dizilmelidir. Önceden 100 derecede ısıtılmış fırında çekirdeksiz üzümler yaklaşık olarak 3-4 saat kalmalıdır. Sonrasında üzümler fırından çıkarılıp yaklaşık olarak 2-3 saat dışarıda bekletilmeli ve nemi dışarıya verilmelidir. Çekirdeksiz üzümlerin kuruduğundan emin olunduktan sonra cam kavanozlara boşaltılmalı ve saklanmalıdır.